Wesprzyj Maćka i Mikołaja

Można to zrobić:

• przekazując 1% podatku za pośrednictwem Fundacji Dzieciom Zdążyć z Pomocą, ul. Łomiańska 5, Warszawa 01-685, nr KRS: 0000037904. W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%" należy podać: 2245 Kotyńscy Maciej i Mikołaj,

• przelewem na konto Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" na nr rachunku w Banku BPH S.A.15106000760000331000182615 tytułem: Kotyńscy Maciej i Mikołaj,

• bądź jako darowizna w ramach zbiórki publicznej Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" na rachunek w Banku BPH S.A 61106000760000331000182660 tytułem: 2245 Kotyńscy Maciej i Mikołaj - darowizna na pomoc i ochronę zdrowia.

Maciek i Mikołaj

W kwietniu 2003 r. na świat przyszło dwóch braci bliźniaków Maciek i Mikołaj. Obaj, z wagą urodzeniową odpowiednio 780 i 860 gram, zostali zaliczeni do skrajnego wcześniactwa i przeszli wszystkie możliwe choroby związane z przedwczesnym porodem. W efekcie przebytych chorób Maciek dostrzega światło, a Mikołaj słabo widzi prawym okiem. Chłopcy są pod stałą opieką neurologiczną, ortopedyczną, okulistyczną i gastroenterologiczną. We wrześniu 2012 r. Zarząd podjął decyzję o dofinansowaniu notatnika „Braille Sense Plus" potrzebnego chłopcom do robienia notatek, otwierania i odczytywania stron internetowych, przeglądania arkuszy Excel i obsługi Dropboxa.

OFOP
logo_ofop_maly_z_cieniem